Uden sponsorer er der intet DM i Skills

Industri 11

Rigtig mange leverandører til elbranchen bakker op om de fem elektrikerlærlinge, der fra den 1. – 4. februar skal kæmpe om titlen som Danmarks bedste mens de viser faget frem til DM i Skills i Fredericia.

DM i Skills er et kæmpe arrangement med mange involverede, som ved fælles hjælp får det hele til at gå op i en højere enhed. Tak til alle vores sponsorer, der giver en hånd med i form af tøj, kurser, opgaveudvikling, materialer, værktøj og ikke mindst gaver til deltagerne.

Inden konkurrencen overhovedet er gået i gang har de fem konkurrencedeltagere været på KNX-kursus hos Schneider Electric, der også sponserer installationsmaterialer, tavler og andre komponenter, der gør det muligt for deltagerne at arbejde med og vise de besøgende, hvordan man med KNX-teknologi kan styre og regulere bygningers installationer.

Deltagerne har også været på et verifikationskursus sponseret af Lekon Rådgivning.

IGE+XAO står bag alle de tekniske tegninger og dokumenter, der ligger til grund for de fem deltageres opgaver.

Når konkurrencen går i gang, er deltagerne klædt på i det nyeste og lækre arbejdstøj fra Mascot.

I løbet af de fire dage elektrikernes konkurrence varer, skal deltagerne vise deres skills frem i forskellige rum og miljøer som fx kontormiljø, butiksmiljø, industri, institution og bolig.

I alle miljøer starter de med at opsætte eltaver, føringsveje, krydsfelt m.m. med materialer sponseret af Solar, Luxtek, Titech electric, NKT, Dehn Desitek, Wexøe og Wibe Group.

Herefter skal der bl.a. opsættes kontakter og belysning sponseret af Signify, der også leverer materialer til en udstillingsstand, hvor publikum kan se nærmere på elektrikerlærlingens opgaver og ikke mindst de produkter, der bliver brugt undervejs.

De fem deltagere skal også programmere intelligente bygningsinstallationer, der bl.a. skal styre lys og ventilation. Til slut skal deltagerne lave verifikation af hele deres installation.

I år har vi forsøgt at gøre det endnu mere tydeligt for de besøgende, hvilke miljøer de fem elektrikere arbejder i, og hvad de enkelte opgaver består af. Det kan du opleve, hvis du slår vejen forbi Messe C i Fredericia, hvor der er åbent for publikum fra den 2. til 4. februar.

Der er gratis adgang og du finder elektrikerlærlingene lige ved indgangen i hal A.

Torsdag er der åbent for publikum til kl. 18, fredag til klokken 17 og lørdag er der åbent for publikum til kl. 15.30, men vi slutter konkurrencen kl. 11, så dommerne har tid til at vurdere og voterer inden den store afslutningsceremoni og præmieoverrækkelse løber af stablen kl. 14 – 15.30.

Se flere nyheder

29
Jan
Entreprise 11
Skills

Deltagerne klædes på af MASCOT

Fremtidens elektrikere og vvs'ere fortjener at arbejde i de bedste materialer til DM i Skills.

Se nyhed
01
Feb
Alle deltagere
Skills

Mød deltagerne til dette års DM i Skills

Torsdag den 2. februar åbner HKH Kronprins Frederik DM i Skills i Fredericia.

Se nyhed
04
Jan
Elbranche kampagnefilm 2020_still
Skills

De skal kæmpe om at blive Danmarks bedste elektrikerlærling

De sidste mange måneder har elektrikerlærlinge i hele landet kæmpet om at blive den bedste i deres region.

Se nyhed
25
Jan
Industri 11
Skills

Uden sponsorer er der intet DM i Skills

Rigtig mange leverandører til elbranchen bakker op om de fem elektrikerlærlinge til DM i Skills i Fredericia.

Se nyhed