Højspænding og elektrificering

Når du ser en vindmølle eller et solcelleanlæg, tænker du så over, at de er med til at give dig strøm i kontakten? Som elektriker monterer, servicerer og vedligeholder du elinstallationer i vindmøller og solcelleparker.

VE STILL3

Hverdagen

Som elektriker er du en vigtig del af den grønne omstilling. Det er dig, der sikrer, at de forskellige energiformer i det intelligente forsyningsnet kan supplere hinanden og dermed sikre, at energien bliver brugt effektivt. Det er dig, der sørger for, at ladestandere til elbiler bliver koblet korrekt til elnettet.

Den grønne omstilling giver os flere forskellige energikilder som fx solceller og vindmøller, der supplerer og på sigt erstatter energi fra kul, gas og olie. Det kræver kabler at få strømmen frem til kunderne, og det er dig, der trækker de kabler. Som elektriker har du ansvaret for at samle kablerne korrekt, så energien kan blive transporteret uden farlige situationer.

Vi skal væk fra olie og gas, men før det kan ske, skal vi have strømmen fra vindmølle- eller solcelleparken transporteret ud til et Power-to-X-anlæg. Dette gøres via store massive kabler, som også kaldes højspænding. Og igen er det elektrikerens opgave.

Industri 14