Ny vidensportal for el- og vvs-branchen

Vidensportal forside
Installationsbranchens nye vidensportal giver nem og gratis adgang til materialer og læringsforløb for virksomheder, ansatte og lærlinge i el- og vvs-branchen samt undervisere på erhvervsskoler.

I vidensportalen findes en række digitale undervisningsforløb, der er målrettet undervisningen på elektrikeruddannelsen og vvs-energiuddannelsen. Disse forløb kan afvikles direkte på portalen eller downloades til brug på egen læringsplatform. Derudover findes der også en række undervisningsmaterialer til branchens AMU-kurser.

Vidensportalen er uden login, hvilket gør det nemt for alle i branchen at få adgang til materialerne, hvor som helst og når som helst. Det gør portalen til et værdifuldt værktøj for fagfolk, der ønsker at forbedre deres kompetencer, og for virksomheder, der ønsker at udvikle medarbejdernes kompetencer.

Nye undervisningsmaterialer og interaktive værktøjer

På vidensportalen finder du bl.a. et helt nyudviklet digitalt værktøj til indregulering af ventilationsanlæg. Det nyudviklede webværktøj fungerer som en introduktion til arbejdet med proportionel indregulering af ventilationsanlæg, hvor lærlinge interaktivt kan skrue op og ned på ventiler og straks aflæse resultatet af deres justeringer. Det visuelle og praktiske værktøj gør det lettere for lærlinge at forstå de grundlæggende principper, hvilket forbereder dem bedre til arbejdet med fysiske ventilationsanlæg. 

Den digitale lærebog ’El-teori’ er netop udkommet i 2. udgave og ligger også på vidensportalen. Lærebogen kan læses og downloades både fra pc, tablet og smartphones, hvilket gør den anvendelig og tilgængelig for alle i branchen.

 Endelig er den digitale varmepumpe blevet interaktiv og indeholder nu en række forskellige fejlscenarier samt en simulerings- og en dimensioneringsdel. Brugerne kan lære om varmepumpens funktion i en bolig og afprøve, hvad der sker, når man justerer varmekurven, fylder for lidt kølemiddel i eller ændrer fremløbstemperaturen. Værktøjet giver en praktisk forståelse af varmepumpens virkemåde og de konsekvenser, som forskellige justeringer kan have.

Besøg vidensportalen i dag

Vidensportalen kan tilgås direkte via vidensportal.evu.dk og er designet til at imødekomme behovene hos både virksomheder og ansatte i installationsbranchen. Uanset om du er i gang med en uddannelse som elektriker eller vvs’er, eller du ønsker at opdatere dine færdigheder, finder du noget værdifuldt på portalen.

Portalen er udviklet af de faglige udvalg for elektriker- og vvs-energiuddannelsen og vil løbende blive opdateret med nye materialer og funktioner, fx vil søgefunktionen senere på året blive udvidet med en AI-chatbot.

Hvis du har kommentarer eller bemærkninger til portalen og dens indhold, er du velkommen til at sende en mail til evu@evu.dk.

Se flere nyheder

20
Aug
5 Original
Uddannelsen

Nyt talentforløb for fremtidens PLC-eksperter

Siemens er ny samarbejdspartner i El-branchens Talentprogram. Nu kan PLC-talenter blive en del af programmet med det nye forløb i automation og PLC.

Se nyhed
13
Aug
El Udvælgelsesdag 1
Skills

Hvem skal til EuroSkills for elektrikere?

Fire elektrikerlærlinge skal dyste om at få en af de to pladser i udskilningsforløbet frem mod EuroSkills i Herning 2025.

Se nyhed
21
Jun
Lærlinge På Besøg I Eindhoven 2
Uddannelsen

Elektriker-talenter på opdagelse i fremtidens teknologi

Ti talentfulde elektrikerlærlinge er netop vendt hjem efter et inspirerende tredages besøg hos Signify i Eindhoven. 

Se nyhed
20
Jun
10 Netscale 48
Uddannelsen

Nyt talentforløb for IT-netværkstalenter

Wexøe er ny samarbejdspartner i El-branchens Talentprogram. Nu kan IT-netværkstalenter få del i talentprogrammet.

Se nyhed