Elektrikeruddannelsen

Uddannelsesaftaler

Når du ansætter en elektrikerlærling, kan du bruge vores platform til at indgå uddannelsesaftalen. På den måde får du med det samme fuldt overblik over, hvilke moduler din virksomhed er godkendt til og kan udfylde, underskrive og sende aftalen til erhvervsskolen i et sikkert og fuldt digitaliseret flow.

 

Klik på knappen ‘Lav uddannelsesaftale’ for at komme ind til den nye platform.

Webinar

Da der er tale om en helt ny platform afholder vi hen over foråret og sommeren en række webinarer, så du som lærlingeansvarlig i virksomheden bliver godt klædt på. Vi annoncerer webinarerne her på siden et par uger før de afholdes.

 

Det hele er samlet et sted

Platformen tilgås ved at trykke på knappen øverst på her på siden, og indeholder også en introduktionsfunktion kaldet ’Den nysgerrige’, der gør det muligt at se de 32 forskellige modulers indbyrdes sammenhæng.

 

Virksomheder logger ind på platformen med virksomhedsNemID nøglekort eller nøglefil og vælger det p-nummer, man repræsenterer. Herefter kommer der en oversigt over de moduler, p-nummeret er godkendt til. Herefter kan man vælge om man vil oprette en ny uddannelsesaftale, se en oversigt over de lærlinge, der er knyttet til det pågældende p-nummer eller, om der er beskeder fra erhvervsskolen. Det kan fx være en besked om, at en uddannelsesaftale er godkendt eller, at et modul for en lærling er rykket.

På den nye platform kan virksomheden straks se, hvilke moduler de er godkendt til samt få overblik over alle deres lærlinge og deres modulvalg og modulernes placering.

 

Der er tale om et helt nyt system, og derfor kan der være lærlinge, som endnu ikke fremgår af systemet. Det kan fx være fordi erhvervsskolen endnu ikke har fået overført al data fra deres studieadministrative system. Indtil videre sker denne overførsel manuelt. Vi arbejder på at automatisere dataoverførsel mellem platformen til indgåelse af digitale uddannelsesaftaler og erhvervsskolernes studieadministrative systemer i løbet af 2022.

 

For virksomhederne betyder det, at der kan være tilfælde, hvor oplysninger om tidspunktet for de enkelte modulers afholdelse, ikke er fuldstændig ajourført, ligesom der altså kan være enkelte lærlinge, der ikke er synlige i systemet.

Hvis du får fejlen: Har ikke adgang til ressourcer, kan det skyldes, at du prøver at logge ind med dit private NemID nøglekort. For at logge ind skal du bruge virksomheds NemID nøglekort eller nøglefil. 

Skolen, virksomheden og lærlingen kan ændre modulvalget indtil 30 dage efter aftalen er underskrevet digitalt af virksomhed og lærling.

Hvis virksomhed eller lærling senere ønsker at ændre i modulvalget, kan det gøres ved at lave en tillægsaftale. På den måde kan I med det samme se, om de nye moduler følger progressionen, ligger indenfor virksomhedens godkendelse samt ikke mindst, hvornår de tidsmæssigt er placeret i uddannelsesforløbet.

 

For at lave en tillægsaftale skal du vælge ’Lærlinge’ i menuen til venstre, når du er logget ind på platformen. Når du har fundet den pågældende lærling i oversigten, kan du vælge ’tilføj ny aftale’ og herefter vælge tillægsaftale. Når aftalen er udfyldt og underskrevet, bliver den automatisk sendt til skolen, som skal godkende den.

En kombinationsaftale indgås, hvis flere virksomheder går sammen om at uddanne en elev. Det kan være, fordi de enkelte virksomheder ikke kan godkendes til – eller ikke ønsker at påtage sig – et helt uddannelsesforløb, eller at flere virksomheder ønsker at dele en lærling.

 

I det nye system indgås kombinationsaftaler ved, at virksomhed A sammen med lærlingen vælger de 4 hhv. 5 moduler. I selve uddannelsesaftalen markeres, at der er tale om en kombinationsaftale, hvor virksomhed A udlåner lærlingen til virksomhed B i en eller flere på forhånd aftalte praktikperioder. Det betyder også, at det kun er virksomhed A, der kan se lærlingen på sit lærlinge-overblik, ligesom det kun er virksomhed A, der optræder på skolens lærlinge-overblik.

Hvis en virksomhed og en lærling ønsker at indgå en kort uddannelsesaftale, skal virksomhed og lærling sammen vælge moduler for hele forløbet på samme måde som ved almindelige fulde aftaler. I selve aftalen skriver du datoerne for aftalen start og slut og markerer i feltet ’Kort aftale’, at der er tale om en kort aftale.

 

Fra den 1. januar 2022 kan en virksomhed kun indgå én kortaftale med den samme lærling. Herefter skal virksomheden indgå en restaftale, hvis de ønsker at beholde lærlingen. For at lave en restaftale skal du vælge ’Lærlinge’ i menuen til venstre, når du er logget ind på platformen. Når du har fundet den pågældende lærling i oversigten, kan du vælge ’tilføj ny aftale’ og herefter vælge restaftale. Når aftalen er udfyldt og underskrevet, bliver den automatisk sendt til skolen, som skal godkende den.

Det er også muligt for virksomheden at give en eller flere erhvervsskoler adgang til at oprette uddannelsesaftaler på virksomhedens vegne på p-nummer niveau. Det kan fx være praktisk, hvis hverdagen er travl eller man har svært ved at finde rundt i systemet.

Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål om elektrikeruddannelsen eller brug for hjælp i forbindelse med indgåelse af uddannelsesaftale for elektrikerlærlinge, er du altid velkommen til at kontakte Uddannelseskonsulent Henrik Priskorn på mail: hvp@evu.dk  eller ringe til EVU på telefon: 3672 6400.