11. marts 2023

Talenter udforsker maskininstallationers muligheder

Talentprogramabb (2)

Elektrikerfagets fremtidige eksperter fik en unik chance for at udforske maskininstallationers teknik og de nyeste digitale muligheder for beskyttelse af maskiner og anlæg, da El-Branchens Talentprogram sendte deltagerne Italien for at specialisere sig i automation i industrien.

Talentholdet bestod i denne omgang af 10 passionerede elektrikerlærlinge, som med deres helt særlige interesse for automation og maskinbeskyttelse nu kan varetage nye arbejdsopgaver og roller hjemme i deres virksomheder. Forløbet om automatiske anlæg er blevet til i samarbejde med ABB, og det bestod af et intensivt todages kursus i komponentforståelse og et todages besøg i ABB’s Innovation Lab i Italien.

Hands-on træning i Skovlunde

Forløbet startede med to dage i Skovlunde, hvor lærlingene fik en dybdegående gennemgang af og blev introduceret til forskellige aspekter af beskyttelse af maskininstallationer, hvor det helt særlige fokus var forståelse af maksimalafbrydere og komponenter.

Gennem en kombination af teoretisk undervisning og praktiske øvelser fik deltagerne ikke kun en forståelse af, hvordan maksimalafbrydere fungerer, men også hvordan forskellige komponenter skal indstilles, og hvordan avancerede digitale løsninger, såsom ATS-styring, energimåling og I/O-modul, kan anvendes i praksis.

Talenterne laver hands-on træning

Hos ABB i Skovlunde fik deltagerne mulighed for selv at arbejde med og teste maksimalafbrydere i praksis.

Inspirerende tur til Bergamo

I slutningen af januar gik turen til Bergamo, Italien, hvor ABB's udviklings- og testlaboratorium ventede. Først bød dagen på en introduktion til og rundvisning i laboratoriet, hvorefter programmet fokuserede på at teste de digitale dele af maksimalafbrydere og afprøve teknikken i praksis. Her fik talenterne bl.a. mulighed for at programmere og indstille relæer og buskommunikation under instruktion fra ABB’s udviklere.

Rundvisning i ABB's Experience Center

Talenterne vises rundt i ABB's test- og udviklingscenter, Innovation Lab, hvor de fik indblik i, hvordan ABB's udviklere arbejder med automatiske anlæg i testlaboratoriet.

 

Lærlingene blev udfordret ved at skulle løse opgaver og teste løsninger i ABB's store digitale testmiljø, hvor de udover praktisk arbejde også fik en eksklusiv mulighed for at opleve ABB's testlaboratorium og blive inspireret af de innovative løsninger, der udvikles her.

Opgaveløsning i Bergamo

På forløbet var der afsat masser af tid til at nørde teknik gennem undervisning og opgaveløsning - både i Danmark og i Italien. Bl.a. fik lærlingene lov til at programmere og indstille buskommunikation.

Læring til at tage med hjem

Talenterne har fået indblik i de mange muligheder, der er, når det kommer til opsætning af automatiske anlæg og software, herunder bl.a. zoneselektivitet, cloud-kommunikation og målinger. Lars Mølgaard, der er i lære hos Blue-Tech A/S, var med på uddannelsesforløbet og fremhæver, at den praktiske lærling gør ham i stand til at vejlede sine kolleger om mulighederne og videregive viden om zoneselektivitet.

Deltagerne arbejder med zoneselektivitet

Avanceret zoneselektivitet var intet problem for dette talenthold, som med stort engagement og dygtighed kunne løse de komplicerede opgaver om selektivitet.

El-Branchens Talentprogram fortsætter i 2024, hvor programmet desuden udbygges med flere samarbejdspartnere og spændende uddannelsesforløb.

Læs mere om programmet ved at trykke på knappen nedenfor.

Læs om talentprogrammet

Se flere nyheder

18
Mar
Talentprogramabb (2)
Uddannelsen

Talenter udforsker maskininstallationers muligheder

10 talentfulde elektrikerlærlinge rejste i januar til Italien for at lære om automatiske anlæg med særligt fokus på maksimalafbrydere hos ABB.

Se nyhed
30
Jan
Ambassadørkorps kvadrat
Uddannelsen

Nyt ambassadør[-]korps skal skaffe flere elektrikere

Bliv en del af El-branchens Ambassadørskorps, hvor unge rollemodeller deler deres succeshistorier fra branchen.

Se nyhed
07
Dec
Hele Talentholdet På Besøg I Ballerup
Uddannelsen

El-Branchens Talentprogram i Grenoble hos Schneider Electric

I slutningen af november rejste 14  talentfulde elektrikerlærlinge til Frankrig for at lære mere om bygningsautomatik.

Se nyhed
01
Nov
Signifytur Allan Schmidt Petersen (1)
Uddannelsen

Elektrikertalenter på besøg hos Signify i Eindhoven

Den 25.-26. oktober rejste 10 talentfulde lærlinge til Holland for at besøge Signify's hovedkvarter som en del af El-Branchens Talentprogram.

Se nyhed