30. april 2024

Danmarks skarpeste elektrikerlærling 2024: Magnus Bremer Hansen

Magnus Bremer Hansen Web

Årets vinder af DM i Skills for elektrikere er Magnus Bremer Hansen, mens Kristoffer Jens Lundhede Mod vandt arbejdsmiljøprisen fra BFA Bygge & Anlæg.

Deltagerne ved DM i Skills har tidligere vist deres værd ved at vinde regionsmesterskabet i deres region, og i uge 16 stod de over for den ultimative prøve i Roskilde. Landets fem dygtigste lærlinge kæmpede mod hinanden og uret, hvor opgaven, der strakte sig over flere dage, viste sig at være en sand prøvelse af deres evner og hurtighed.

Dag til dag: Fire dages elektrisk maraton

Konkurrencen var inddelt i daglige etaper, hvor onsdagens fokus var på opsætning af hovedføringsveje samt eltavler og ladestandere. Torsdag bød på installation af styringskomponenter, kabelkanaler, og installationsrør, samt opsætning af lamper og stikkontakter. Fredagens udfordringer omfattede fortrådning, test og afprøvning og programmering af PLC. Afslutningsvis skulle lørdagen dedikeres til programmering af KNX for lysstyring. Deltagerne havde mulighed for at fortsætte arbejdet fra den foregående dag, men kun rettidigt afleverede opgaver blev belønnet med point.

Faglig ekspertise på prøve: Dommerpanelets rolle

Dommerne fokuserede skarpt på, om de udførte installationer ikke blot var teknisk og håndværksmæssigt korrekte, men også om de overholdt lovgivningen. De detaljerede vurderinger omfattede alt fra korrekt montering og dimensionering af eltavler til korrekt valg af kabler og sikkerhedsudstyr. Derudover blev deltagerne bedømt på deres evne til at organisere og præsentere deres arbejde, samt deres forståelse og håndtering af sikkerhedsprocedurer under testfasen.

Mere om de to vindere

Magnus kan særlig godt lide koblingen mellem teori til praksis og det ansvar han får, som lærling hos Projekt A/S. Magnus går på TEC. Hør hvad han sagde om at deltage og vinde ved DM i Skills ved at klikke på billedet nedenfor.

Kristoffer synes en af de fede ting ved at være elektrikerlærling er lønnen, som er meget bedre end SU. Han havde oprindeligt valgt gymnasiet, men skiftede efter kort tid til elektrikeruddannelsen. Kristoffer er i lære hos Multi-Tech A/S og går på CELF. Hør hvad han sagde efter DM i Skills ved at klikke på billedet nedenfor.

Se flere nyheder

17
Apr
EL Gaveuddeling
Skills

Sponsorer er nødvendige for et succesfuldt DM i Skills

Tak til alle vores sponsorer, der giver en hånd med i form af tøj, kurser, opgaveudvikling, materialer, værktøj og ikke mindst gaver til deltagerne. 

Se nyhed
08
Apr
Mascot Sponsorartikel Skills 2024
Skills

MASCOT klæder deltagerne på til Skills

MASCOT® WORKWEAR er naturligvis med, når de skarpeste elektriker- og VVS-energispecialistlærlinge kæmper om titlen som Danmarksmester i Roskilde.

Se nyhed
21
Mar
Schneider Cropped
Skills

Fremtidens elektrikere bakkes op af Schneider Electric

Schneider Electric er en uundværlig partner til DM i Skills. Derfor er det også helt naturligt, at de er med som hovedsponsor for elektrikerfaget.

Se nyhed