FAQ


Hvem er administrator i min virksomhed?

På elektrikeruddannelsen.dk kan en virksomhed enten logge sig på med sit TEKNIQ-login eller sit EVU-login. Administrator er a) enten den person, der har adgang til TEKNIQ-login, eller b) den person som kan administrere virksomheden via evu.dk’s selvbetjening.

Bemærk, at en administrator kan oprette flere brugere internt i virksomheden.

Alle virksomheder, der er godkendt til at uddanne lærlinge på den nye elektrikeruddannelse, har et login til EVU’s selvbetjeningsside. Hvis du har glemt kodeordet, kan du få et nyt her: https://evu.dk/user/password.

Hvis virksomheden endnu ikke er godkendt til den nye elektrikeruddannelse og således ikke allerede har en brugerkonto på evu.dk, kan du oprette en her: https://evu.dk/selvbetjening/start-her.

Hvad er mit Password?

Hvis du har et TEKNIQ-login, kan det bruges på elektrikeruddannelsen.dk. Ellers skal du bruge dit EVU-login. Alle virksomheder, der er godkendt til at uddanne lærlinge på den nye elektrikeruddannelse, har et login til EVU’s selvbetjeningsside. Hvis du har glemt kodeordet kan du få et nyt her: https://evu.dk/user/password.

Hvis virksomheden endnu ikke er godkendt til den nye elektrikeruddannelse og således ikke allerede har en brugerkonto på evu.dk, kan du oprette en her: https://evu.dk/selvbetjening/start-her.

Hvordan opretter jeg kombinationsaftaler i det nye system?

Når du udfylder en ny uddannelsesaftale på elektrikeruddannelsen.dk, skal du blot sætte kryds ud for punktet og huske at udfylde, hvornår lærlingen skal være hvor.

Hvis jeg skal oprette en lærling nu – er det så den ”gamle” eller den nye elektrikeruddannelse, der gælder?

Svar: Hvis kontrakten træder i kraft inden 1. august 2015 er det den ”gamle” uddannelse, der gælder. Træder kontrakten først i kraft efter d. 1 august 2015, skal lærlingen følge den nye elektrikeruddannelse.
Bemærk, at alle nye kontrakter med startdato før 1. august 2015 skal konverteres til den nye elektrikeruddannelse. Efter 1. august 2015 – og senest 1. januar 2016 – skal virksomheden således udarbejde et tillæg til aftalen på elektrikeruddannelsen.dk.

Jeg ønsker at indgå en restaftale med en lærling. Skal aftalen gælde for den nye elektrikeruddannelse?

Det afhænger af, hvor langt lærlingen er i sin uddannelse. Hvis lærlingen har påbegyndt sit første hovedforløb inden 1. januar 2016, skal lærlingen følge den gamle elektrikeruddannelse, og uddannelsesaftalen skal således ikke udarbejdes via elektrikeruddannelsen.dk.

Bemærk at virksomheden skal være godkendt til det pågældende speciale på den ”gamle” elektriker-uddannelse. Det kan den blive på evu.dk/selvbetjening.

På Undervisningsministeriets hjemmeside finder du alle relevante blanketter til at udarbejde en aftale med en lærling på den ”gamle” elektrikeruddannelse.

Link til Undervisningsministeriet: http://www.uvm.dk/Uddannelser/Erhvervsuddannelser/Praktik-i-erhvervsuddannelserne/Uddannelsesaftaler

Hvis lærlingen har påbegyndt sit første hovedforløb efter d. 1. januar 2016, skal han følge den nye elektrikeruddannelse og uddannelsesaftalen skal derfor udarbejdes via elektrikeruddannelsen.dk.

Kan en eux-aftale konverteres til den nye elektrikeruddannelse?

Ja, hvis lærlingen ikke er begyndt på første hovedforløb inden 1. januar 2016. Bemærk, at den nye eux-elektrikeruddannelse varer 5 år, hvorfor den er længere end den eksisterende aftalen. Forlængelsen skyldes ændringer i forbindelse med eud-reformen.

Det virker ikke, jeg kan ikke logge ind

Log ind funktionalitet kræver en moderne browser. Derfor virker fx Internet Explorer 9 (MSIE9) ikke. Prøv fx Firefox.

Hvilke moduler skal jeg vælge til min EUX-lærling?

Den enkelte erhvervsskole afgør, hvilke moduler der kan vælges på EUX-elektrikeruddannelsen. Hvis du ikke ved, hvilke EUX-moduler skolen udbyder, så ring til skolen. Kontaktoplysninger finder du her