Lars Løkke Rasmussen besøger elektrikeruddannelsens stand på DM i Skills 2016

Statsministeren besøger elektrikerlærlinge til DM i Skills

February 12th, 2016

Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte elektrikeruddannelsens konkurrencestand under DM i Skills 2016. Her mødte han de fem elektrikerlærlinge, der kæmpede om titlen som Danmarksmester. Se billeder og film her.

DM i Skills 2016 blev afholdt i Fredericia 4.-6. februar. 60.000 besøgende lagde vejen forbi Messe C, hvor deltagere fra 35 forskellige erhvervsuddannelser kæmpede om at blive Danmarks bedste inden for deres fag.

En af de besøgende var Statsminister Lars Løkke Rasmussen, der blev vist rundt i messecentret, inden han skulle overrække priser til alle vinderne. På sin rundtur, lagde han blandt andet vejen forbi elektrikeruddannelsens stand.

Lars Løkke Rasmussen taler med elektrikerlærlinge ved DM i Skills Lars Løkke Rasmussen taler med elektrikerlærlinge ved DM i Skills Lars Løkke Rasmussen taler med elektrikerlærlinge ved DM i Skills Lars Løkke Rasmussen taler med elektrikerlærlinge ved DM i Skills

Ydmyg vinder

Vinderen af konkurrencen for elektrikere blev Alexander Strarup Sørensen, der er i lære i SIF Gruppen og går på TEC.

Alexander var en af fem elektrikerlærlinge, der havde kvalificeret sig til DM ved først at vinde de lokale skolemesterskaber og siden regionsmesterskaberne. Ved DM i Fredericia måtte de fire andre dygtige elektrikerlærlinge se sig slået på målstregen af Alexander, der var bare en lille smule bedre.

”Jeg er god til at holde hovedet koldt. Jeg kom bagud på min automatikopgave, men alligevel fik jeg kæmpet mig tilbage – og det gav jo heldigvis bonus. Det er fedt at kunne kalde sig selv Danmarks bedste elektrikerlærling,” siger Alexander Strarup Sørensen.

Alexander modtog elektrikerpokalen, der blev overrakt af statsminister, Lars Løkke Rasmussen, foran flere tusinde tilskuere i Messe C i Fredericia. Og selvom det er fedt at kunne sole sig i successen, så var det en ydmyg Danmarksmester, der efterfølgende reflekterede over sejren.

”Det skyldes jo en blanding af, at jeg har fået stor opbakning fra firmaet og fra skolen. Det er dem, der har hjulpet mig på vej. Og så de svende, jeg kører sammen med til dagligt. Det er jo deres niveau, som jeg tager med videre,” siger Alexander.

Foruden fejringen ved DM i Skills, vil Alexander blive fejret på Københavns Rådhus senere på måneden.

Du kan høre Alexander fortælle om sin sejr her: https://youtu.be/YL70EQ2owks

 


Til nyhedsoversigten