Rasmus er Midtjyllands bedste elektrikerlærling

October 11th, 2018

Rasmus A. G. Andersen, der er i lære hos Stilling Køl og El og går på Den Jydske Haandværkerskole, har vundet de midtjyske regionale mesterskaber i Skills for elektrikere.

Seks timer. Hverken mere eller mindre. Så længe måtte finalisterne ved de midtjyske regionale mesterskaber bruge på at løse en opgave, hvor de skulle udføre en komplet boliginstallation med eltavler, stikkontakter, bevægelsescensorer og lamper. Det hele skulle selvfølgelig efterprøves og virke efter hensigten samtidig med, at alle relevante love og regler for elinstallationer skulle være overholdt.

Efter seks intense arbejdstimer var det en stolt Rasmus Andersen, der løb med sejren foran fire andre dygtige elektrikerlærlinge. Det gjorde han, fordi han samlet set havde leveret den bedste præstation – en præstation han selv er godt tilfreds med, selvom han dog gerne vill have haft lidt mere tid til de sidste detaljer.

“Jeg kan godt lide, at tingene ser pæne ud, når jeg er færdig med dem. Finish betyder meget, og det var svært i dag, fordi vi havde så kort tid. Når man kun har seks timer, kan man ikke nå at gøre alt super lækkert, og jeg var lidt nervøs for, om jeg måske havde gjort noget af det lidt for lækkert,” fortæller Rasmus.

En plan er afgørende

Skuemestrene begrundede blandt andet Rasmus’ sejr med, at han i løbet af hele dagen havde formået at holde hovedet koldt og arbejde koncentreret med opgaven. Det var tydeligt, at han vidste, hvad han lavede.

Det var da bestemt heller ikke uden en klar plan, at Rasmus sikrede sig sejren.

“Når jeg får projekter, sætter jeg mig altid ned og tænker over tingene og prøver at gennemskue opgaven, før jeg går i gang – ellers kan man nemt risikere, at man bliver nødt til at pille det hele ned igen. Så jeg er altid grundig med at lægge en præcis plan for, hvad jeg skal,” fortæller Rasmus A. G. Andersen.

Interesse for det naturvidenskabelige

Det var særligt en interesse for det naturvidenskabelige, der fik Rasmus til at vælge vejen som elektriker. Oprindeligt begyndte han på en HTX, men efter en periode på skolebænken begyndte han at savne håndens arbejde.

“Jeg droppede ud i 2. g, fordi der var så mange fag, jeg ikke kunne lide. Jeg ville ud og lave noget. og så faldt jeg over Elektrikeruddannelsen, og det er jeg glad for. Det er et virkelig spændende fag, hvis man godt kan lide at få ting til at virke – og så er der rigtigt gode muligheder for at komme til at arbejde med en masse forskellige ting,” fortæller Rasmus.

Til april 2019 skal Rasmus dyste mod fire andre dygtige lærlinge, når DM i Skills løber af stablen i Næstved.

 


Til nyhedsoversigten