Her er der masser af praktikpladser

March 2nd, 2017

Der bliver flere og flere praktikpladser at søge i elbranchen. I 2016 blev der indgået næsten 2.000 uddannelsesaftaler mellem unge lærlinge og virksomheder – og der er brug for mange flere dygtige lærlinge i elbranchen.

Hvis du drømmer om en karriere i en teknisk branche i rivende udvikling, så skulle du overveje at blive elektriker. Der er nemlig masser af praktikpladser og gode jobmuligheder, når du er udlært.

Den seneste statistik om praktikpladser viser, at der blev oprettet 18 procent flere praktikpladser på elektrikeruddannelsen i 2016, end der gjorde året før.

tilgang_oversigt-1

Sådan kommer du i gang

Du kan vælge at finde en praktikplads inden du begynder på elektrikeruddannelsen. Det kan være en fordel, hvis du f.eks. allerede har kontakt til en virksomhed, der gerne vil have dig som lærling. Men du kan også vælge at begynde uddannelsen på en erhvervsskole – det gør langt de fleste.

Hvis du begynder uddannelsen på en erhvervsskole, søger du efter en praktikplads, mens du går på grundforløb. Her kan skolen også hjælpe dig med at søge. Der er brug for mange dygtige elektrikere, og det lykkes for langt de fleste at finde en praktikplads.


Til nyhedsoversigten