“Det er fascinerende, hvor mange forskellige ting du kan arbejde med som elektriker”

December 19th, 2018

Jonas Thrane Bendt er EUX-elektrikerlærling hos Hoffmann i Skibby. Han er en af fem finalister, der skal dyste om at blive Danmarks bedste elektrikerlærling ved DM i Skills 2019.

 

“Det er fedt at komme ud og lave noget nyt hver dag i stedet for at sidde på et kontor og lave det samme. For eksempel kommer jeg vidt omkring, når jeg kører service som elektriker og møder hele tiden nye mennesker. Det er alt for unge mennesker, der lige er flyttet hjemmefra, til gamle bedsteforældre. Jeg var engang ude hos en blind ældre kvinde, der skulle have en ny stikkontakt under sengen. Det var en meget lille opgave, der kun tog ti minutter, men det var alligevel sjovt, fordi det var anderledes. Den slags oplevelser er der masser af! Du oplever noget nyt hver dag.

Det er fascinerende, hvor mange forskellige ting du kan arbejde med som elektriker. Du kan arbejde med automatik og avancerede styringer, og der kommer hele tiden nye ting til. Udviklingen inden for faget går meget stærkt, og det bliver mere og mere avanceret.”

Hvad er din største styrke?
“Jeg har et godt overblik, og jeg er god til at prioritere min tid, så jeg bliver færdig med det, jeg skal. Det er jeg vant til fra mit arbejde, hvor jeg ofte selv skal planlægge min dag og den tid, jeg bruger hos de enkelte kunder.”

Hvordan vil du forberede dig?
“Jeg tror egentlig bare, jeg vil fortsætte, som jeg plejer, og passe mit arbejde.”

Jonas Thrane Bendt er i lære hos Hoffmann og går på CELF.


Til nyhedsoversigten