Danmarks bedste elektrikerlærling får medalje på Københavns Rådhus af overborgmester, Frank Jensen

Danmarks bedste elektrikerlærling fejret på Københavns Rådhus

February 24th, 2016

De københavnske vindere af DM i Skills blev fejret som sportsstjerner, da overborgmesteren overrakte guldmedaljer i Magistratssalen på Københavns Rådhus. Danmarks bedste elektrikerlærling var den første til at få en medalje om halsen.

Klik her og se flere billeder fra Magistratssalen

Det er en ære, der er de færreste forundt at blive hyldet på Rådhuset i landets hovedstad. Der var da også stolte miner hele vejen rundt, da overborgmester, Frank Jensen, hængte medaljer om halsen på de københavnske vindere af DM i SKills. Ceremonien foregik i den traditionsrige Magistratssalen, hvor der i tidernes løb er budt mange berømtheder velkommen.

“København er en by i vækst. Overalt i byen er der gang i byggeriet. Og vi har brug for flere dygtige faglærte som jer, hvis vi skal kunne fortsætte udviklingen. Derfor er vi stolte af i dag at kunne hylde jer som vindere,” sagde Frank Jensen blandt andet i sin velkomsttale.

Alexander Strarup Sørensen, der er i lære hos SIF-Gruppen og går på TEC, var en af de fem, der fik lov til at trykke overborgmesteren i hånden. Og det er ikke den første højtstående politiker han møder. Knap tre uger tidligere overrakte statsminister Lars Løkke Rasmussen nemlig Alexander prisen som Danmarks bedste elektrikerlærling. Det skete foran flere tusind mennesker ved DM i Skills 2016 i Fredericia.

Tilhører eliten

Under DM beviste Alexander, at han tilhører eliten af den danske elbranches ungdom. Det skete efter 3 dages intens konkurrence mod fire andre finalister, som altså måtte se sig slået på målstregen af Alexander, der var lige en tand bedre.

“Det er fedt at kunne kalde sig selv Danmarks bedste elektrikerlærling,” fortalte Alexander kort tid efter, han vandt mesterskabet.

Og selvom det er fedt at kunne sole sig i successen – på scenen i Messe C i Fredericia og i Magistratssalen på Københavns Rådhus – så glemmer Alexander ikke at nævne dem, der hjalp ham frem mod sejren.

”Sejren skyldes en blanding af, at jeg har fået stor opbakning fra firmaet og fra skolen. Det er dem, der har hjulpet mig på vej. Og så de svende, jeg kører sammen med til dagligt. Det er jo deres niveau, som jeg tager med videre,” siger Alexander.

Du kan se hele interviewet med Alexander fra  DM i Skills her:

Her er Danmarks bedste elektrikerlærling

Sådan bliver du elektrikerlærling

Du kan læse mere om, hvordan du bliver elektrikerlærling her:

https://elektrikeruddannelsen.dk/ung/uddannelsen/


Til nyhedsoversigten